Login Anggota

no Anggota


kata laluan:

Dapatkan pwd
  FAQ

LOGIN KAKITANGAN

 
 
Koperasi Permodalan Felda Malaysia 2 Berhad

Koperasi Permodalan Felda Malaysia 2 Berhad
Tingkat 2 Blok C
Anjung Felda, Jalan Maktab
54000 Kuala Lumpur

03-2697 0186 admin@kpf2.org

Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) telah meluluskan penubuhan KPF 2 pada 15 April 2011. Dengan kelulusan pendaftaran ini, KPF 2 sedang giat melaksanakan aktiviti terutama mendapatkan seberapa ramai ahli. Di samping itu juga, KPF 2 menggalakkan ahli memiliki modal syer dalam KPF 2.

Penubuhan Koperasi Permodalan FELDA Malaysia 2 Berhad (KPF 2) adalah bertujuan memberi peluang kepada generasi baru FELDA terlibat dalam kelansungan pembangunan kumpulan FELDA. Aktiviti KPF 2 adalah pelaburan di dalam syarikat Kumpulan FELDA yang berkaitan hasil ladang dan perkebunan, syarikat luar yang memberi pulangan yang tinggi, hartanah, perladangan dan pelaburan kewangan. Sebagai permulaan, FELDA menyediakan dana awal sebagai modal berjumlah RM10 juta.

Keahlian KPF 2 terbuka kepada generasi baru FELDA seluruh negara samada yang tinggal di dalam atau di luar rancangan, kakitangan FELDA, anak-anak kakitangan FELDA, pesara FELDA dan anak-anak pesara FELDA. Pihak KPF 2 mengalu-alukan dan mempelawa semua generasi baru dan kakitangan FELDA menjadi ahli KPF 2 serta memiliki modal syer dalam KPF 2.

Penubuhan koperasi ini melengkapkan putaran pembangunan FELDA secara menyeluruh. Falsafah penubuhannya perlu dihayati oleh pelbagai peringkat supaya matlamat penubuhannya memberi faedah dan manfaat kepada generasi baru. Justeru penubuhan KPF 2 tepat pada masanya setelah kejayaan yang dicapai oleh Koperasi Permodalan FELDA Malaysia Berhad (KPF) yang beroperasi sejak 30 tahun lalu.

MAKLUMAT KPF2
Undang2 kecil
Pekeliling arahan
Akta
Album

KAKITANGAN

NURULHAZIWANAZIHAHZAIMAHAZIZAADIBAH


 

 
 

SOALAN LAZIM | KERJAYA
Penafian | Terma dan Syarat | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan
Hakcipta Terpelihara Koperasi Permodalan Malaysia 2 Berhad
Best Viewed using mozila firefox with 1024 x 768 screen resolution - Download