SISTEM KEANGGOTAAN KPF2

MARILAH BERSAMA KAMI
Meneroka peluang dan potensi baru.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in H:\root\home\miranda1-001\www\kpf2\main\components\com_jevents\libraries\dbmodel.php on line 171

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in H:\root\home\miranda1-001\www\kpf2\main\modules\mod_jevents_cal\tmpl\flat\calendar.php on line 184
December 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kalendar Aktiviti KPF2:

Tiada lagi aktiviti

Warning: A non-numeric value encountered in H:\root\home\miranda1-001\www\kpf2\main\modules\mod_bt_contentshowcase\tmpl\themes\accordion\accordion.php on line 643

PERKEMBANGAN TERKINI


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in H:\root\home\miranda1-001\www\kpf2\main\libraries\cms\application\cms.php on line 471

Soalan-soalan Lazim

Soalan lazim KPF2.

1. Bagaimana cara untuk daftar keahlian secara atas talian?

i.  Daftar secara atas talian di dalam ruangan login anggota KPF2.
ii. Buat bayaran rm120 di FPX BELI SAHAM ONLINE atau bayar di kaunter Maybank (564212107092) atas nama Koperasi permodalan FELDA Malaysia 2 Berhad.
iii. Emel dokumen sokongan dan resit kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
iv. RM20 dari jumlah bayaran adalah sebagai yuran pendaftaran manakala RM100 adalah syer minimum agar akaun KPF2 anggota kekal aktif dan layak menerima dividen serta mendapat pelbagai manfaat sebagai ahli KPF2. 


2. Bagaimana cara untuk menambah saham?

i.  BELI SAHAM ONLINE
ii. Bayar di kaunter Maybank (564212107092) atas nama Koperasi permodalan FELDA Malaysia 2 Berhad.


3. Siapakah yang layak mendaftar menjadi anggota KPF2?

Keahlian KPF2 terbuka kepada generasi baru FELDA seluruh negara samada yang tinggal di dalam atau di luar rancangan, kakitangan FELDA, anak-anak kakitangan FELDA, pesara FELDA dan anak serta cucu pesara.


4. Bila KPF2 ditubuhkan?

Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) telah meluluskan penubuhan KPF2 pada 15 April 2011. Penubuhan KPF2 adalah bertujuan memberi peluang kepada generasi baru FELDA terlibat dalam kelangsungan pembangunan kumpulan FELDA.


5. Bagaimana cara pengiraan dividen dan kewangan KPF2?

i. Dividen KPF2 dikira berdasarkan baki akhir setiap bulan dari Julai sehingga Jun tahun berikutnya. Ia bertujuan bagi memberi tempoh masa untuk KPF2 melaburkan syer untuk menjana pendapatan bersesuaian dengan undang-undang kecil seragam yang disediakan SKM.
Ini mengikut undang2 kecil seragam yg SKM sediakan

 

ii. Tahun kewangan KPF2 dikira dari Januari sehingga Disember setiap tahun.

 6. Bagaimana cara mengemaskini pentadbir/penama?

Anggota boleh mengemaskini selepas login sebagai anggota KPF2. Isi ruangan di borang anggota KPF2 dan tekan butang kemaskini maklumat.

 

7. Bila mesyuarat agung kawasan dan mesyuarat agung perwakilan tahunan diadakan?

Semua anggota diberi peluang untuk menghadiri mesyuarat agung kawasan yang diadakan setiap dua (2) tahun sekali di wilayah FELDA masing-masing. Semasa mesyuarat agung kawasan, anggota yang hadir akan diberi taklimat perkembangan terkini berkaitan kewangan dan aktiviti KPF2. Anggota yang hadir akan melantik beberapa orang perwakilan yang akan menghadiri mesyuarat agung perwakilan tahunan. Perwakilan mempunyai hak untuk mencadangkan usul dan menyuarakan sebarang isu dan cadangan, membuat cadangan pemindaan undang-undang kecil KPF2, memberi undi untuk membuat sebarang keputusan di dalam mesyuarat  dan berpeluang menjadi anggota lembaga KPF2.

 

8. Bagaimana cara untuk membuat pengeluaran syer?

i. Dapatkan borang pengeluaran syer di laman sesawang www.kpf2.org.
ii. Emel borang beserta salinan kad pengenalan depan dan belakang kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
iii. Syer anda akan dimasukkan ke dalam akaun bank yang diproses oleh KPF2 sekali dalam seminggu sahaja.


Soalan-soalan lazim yang lain akan dikemaskini dari masa ke semasa.

joomla fanbox module joomla